2013. október 14., hétfő

2. fejezet: A fehér nyúl



Egy átlagos nap a Georgetown-i gimiben. Unalmas órák, unalmas tanárok és... unalmas diákok. Jackie is pontosan így gondolta. Tolla végét rágva figyelte a baglyos faliórát és vágyakozva várta, hogy kicsöngessenek.
"Gyerünk! Gyerünk!! Kérlek, csengessenek már ki!" - már csak öt perc maradt az órából, a tanár meg csak beszélt, és beszélt. A lány végig nézett az osztálytársain. "Egyetlen egy helyes fiú SINCS ebben a rohadt iskolában. Letettem az érettségit, egyetemre is akarok menni, és helyes fiúkkal akarok ismerkedni! Kérlek, istenem, add, hogy MOST csengessenek ki és hadd szabaduljak előbb!" - mire végigvitte ezt a gondolatmenetét, kicsengettek. Mindenki felállt, nagy unalmasan és kisétált. Jackie volt az egyetlen, aki sprintelt az osztályból, majd az iskolából. Az iskolakapuban
megállt és bekapcsolta az iPod-ját, majd elvette a biciklijét, felült rá és elindult.

***

Útközben meglát egy sérült fehér nyulat. Lefékez farolva, majd leszáll és odasiet hozzá. Felveszi a karjaiba és simogatja.
- Szegénykém... Itt hagytak? - úgy érzi, mintha valaki figyelné és körbenéz. Már majdnem a házuknál van, az erdő sűrűjében. Senki sehol, de kicsit bizonytalan ebben. Figyeli és simogatja a nyulat, miközben elindul a bicikli felé. Ebben a pillanatban kiugrik a nyúl a kezéből és elszalad.
- Hééé!!! Várj! - utána szalad. - Várj, megsérültél! - a nyúl beugrik egy fa mögé, majd előugrik onnan kis kalapban, frakkban és egy zsebórával a kezében.
- Mi a...? - Jackie elkerekedett szemekkel figyelte a nyulat, de szaladt tovább utána. A lábai akarata ellenére vitték tovább. A nyúl ismét elszaladt, majd később újra eltűnt. Beleugrott egy nagy fa odvába. A lány belenéz, de senkit nem talál ott. "Mi ez, mágia?" - valaki megfogja a lábait és belelöki a lányt a fa odvába. Felnéz és látja, hogy egyre sötétebb lesz, egy fehér hajú fiú pedig csak fentről figyeli a zuhanó lányt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése